Tècnica Alexander i Parkinson

 

El Parkinson  és una malaltia degenerativa que afecta al sistema nerviós central produint un trastorn del moviment. A mesura que les neurones de la part del cervell afectada van morint, s’observen dificultats motores com els tremolors, rigidesa al tronc o les extremitats i problemes d’equilibri (inestabilitat postural). Quan la  malaltia avança les dificultats  van en augment i interfereixen i incapaciten a la persona en les seves activitats diàries.

Els estudis fets sobre la malaltia, mostren que un gran percentatge de  cèl·lules encarregades de produir dopamina, així com moltes de les seves terminacions nervioses han deixat de funcionar. Aquest fet afecta la producció  del neurotransmissor norepinefrina, qui s’encarrega de transmetre informació al sistema nerviós parasimpàtic, que controla les funcions automàtiques del cos (pols i pressió arterial, per exemple).

Com que és una malaltia crònica i multisistèmica,  va agreujant la mobilitat i condicionant molts aspectes de la persona. La Tècnica Alexander es presenta com una eina  que beneficia a qui la pateix, ja que treballa amb l’equilibri la postura corporal i el benestar general, en una metodologia de consciència del cos en el moment present en un enfocament mindfulness.

Un estudi realitzat amb malalts de Parkinson que havien practicat la Tècnica Alexander evidència el benefici de la seva pràctica amb resultats positius referents a la inestabilitat, la rigidesa i l’alineació postural. Si voleu ampliar aquesya informació i esteu interessats en llegir sobre aquestes investigacions podeu seguir aquest enllaç.

També podeu consultar aquest vídeo explicatiu de la Tècnica Alexander en estudis científics.

La pàgina web del canal de Salut  de la  Generalitat de Catalunya anomena la Tècnica Alexander com una treball de suport i de tractament complementària. La podeu consultar aquí

Si vols més informació sobre Kilibra cos . ment . moviment et podem ajudar… Contactan’s!

 

Cultivar la serenitat

Les vacances es van acabant poc a poc i ens anem connectant amb la nostra feina, reprenent rutines i el nostre ritme habitual. És un bon moment per parar i reflexionar sobre la manera com volem començar aquesta nova temporada. El descans, l’espai mental, el temps sense pressa i el contacte amb la natura ens ha permès estar amb un ritme vital més orgànic, amb els nostres sentits i necessitats autèntiques, possiblement ens trobem més equilibrats i asserenats.

El repte de començar de nou amb les nostres obligacions i amb el ritme accelerat ens pot produir certa angoixa, i ens preguntem com podem mantenir aquest estat serè, la ment enfocada i el cos actiu.

És important fer-se un espai per prendre consciència d’allò que volem i per això necessitem claredat i determinació. Donar-se un temps de trancisió entre el període de descans que hem gaudit i l’inici de la nostre activitat. Decidir quins seran els nostres propòsits, de quina manera ens activem, sense tensar-nos ni accelerar-nos de més. Si ho necessitem sempre ho podem escriure per poder concretar les nostres decisions.

Pendre’s un temps cada dia per parar, asserenar la ment i atendre el cos, ens peremt estar en el moment present. Si t’estires a terra, amb un llibre sota el teu cap per tenir suport, podràs descansar la teva esquena i afluixar el coll. Les teves cames doblegades amb el recolzament dels peus i les mans descansant sobre el tronc. Pots portar l’atenció al teu cos, observar i fer un recorregut de peus a cap o si ho prefereixes de cap a peus. Si veus que la teva atenció marxa cap a altres pensaments i n’ets conscient, és bó, ja que llavors tens la oportunitat de tornar al recorregut corporal que estaves realitzant.

Després fer una trancisió per posar-te dempeus, utilitza els teus recolzaments i observa com està el teu equilibri ara, i si et sents calmat novament.

Et recomano de realitzar aquesta pràctica de manera diària, uns 15 o 20 minuts ja seran suficients. Després torna a les teves rutines i activitats quotidianes. Llavors t’animo a seguir atenent el moment present mentre realitzes les teves tasques. Portar l’atenció al cos és el que t’ho permetrà i és una manera de cultivar la serenitat.

tecnica-alexander.eu/…/REPÓS-CONSTRUCTIU.pdf

Si necessites més informació, a Kilibra cos . ment . moviment et podem ajudar…. Contactan’s

 

Tècnica Alexander per tractar les lesions dels ballarins

 

Més enllà de quin tipus de dansa que es practiqui, totes requereixen d’hores d’entrenament, assajos i actuacions. Com a conseqüència el cos rep un nivell alt d’exigència continu.

És molt comú patir de lesions derivades de la repetició constant de moviments i esforç, no obstant això, amb alguns canvis en la pràctica de la dansa i en els hàbits diaris es poden prevenir.

T’oferim un vídeo on veuràs com la Tècnica Alexander ajuda a recuperar del mal somni de les lesions.

Si necessites més informació, a Kilibra cos . ment . moviment podem ajudar-te… Contacta’ns